Poismuuttajan tulee huolehtia kaikkien käyttämiensä tilojen tyhjentämisestä tavaroistaan ja siivoamisesta, varastotilat mukaan lukien kts. siivousohje. Hylättävät huonekalut, kodinkoneet, polkupyörät ja vastaavat tavarat muuttaja huolehtii kaatopaikalle tai kierrätyskeskukseen.

Mikäli huoneisto on jätetty siivoamatta tai on siivottu puutteellisesti, veloitetaan siivouksen kustannukset asukkaalta.

Jätekatokseen jätetyistä muista kuin talousjätteistä veloitamme pois vientiin aiheutuneet kustannukset poismuuttavalta asukkaalta.

Avaimet                           

Kaikki saadut avaimet tulee palauttaa toimistoon viimeistään viimeisenä hallintapäivänä. Huoneisto on luovutettu omistajalle, kun avaimet on palautettu. Mikäli kaikkia avaimia ei palauteta, veloitamme asukkaalta mahdolliset huoneiston lukon uudelleen sarjoituksesta aiheutuneet kustannukset.

Muuttotarkistus            

Tarkastuksessa todetaan asunnon nykyinen kunto sekä mahdolliset viat, jotka eivät ole aiheutuneet normaalista asumisesta. Poismuuttavalla asukkaalla on mahdollisuus olla mukana muuttotarkastuksessa, niin halutessaan. Tarkastusta varten asunnon on oltava tyhjä ja siivottu.  

Huomioitavaa

Kattorasiat ja verhon pidikkeet kuuluvat asuntoon ja asukkaan on jätettävä ne paikoilleen muuton yhteydessä. Puuttuvista kattorasioista veloitamme asukasta.

Huoneistoon tulee jättää ikkuna-avaimet ja mahdolliset sinne kuuluvat antennijohdot.

Astianpesukoneen ja pyykinpesukoneen irrottamisen yhteydessä tulee muistaa huolehtia viemäriin menevän poistoputkiliitoksen ja vesijohtoputken tulppauksesta. Tulppaa myös pyykinpesukoneen poistoputkenliitos WC lavuaarin alta.

Vakuus

Vakuusraha palautetaan, ohje (pdf), kun huoneisto on tarkistettu. Vakuusmaksu palautetaan täysimääräisenä, jos maksusaatavia ei ole, kaikki avaimet on palautettu, huoneisto on siivottu ja moitteettomassa kunnossa. Vakuusraha palautetaan n. kahden viikon kuluessa vuokrasopimuksen päättymisestä.

Tulostettava versio, pdf