Yhtiö

Kiinteistö Oy Kummatti on Raahen kaupungin alueella huoneistonvuokraustoimintaa harjoittava osakeyhtiö, jolla on noin 950 vuokrahuoneistoa eri puolilla Raahen kaupunkia. Yrityksen liiketoiminta jakaantuu asuntojen vuokraukseen, kiinteistöjen ylläpitoon ja isännöintiin. Toiminta-ajatuksena on turvata laadukkaiden, hinnaltaan kohtuullisten ja kilpailukykyisten vuokra-asuntojen saatavuus Raahen kaupungissa.

  • Suurin omistaja on Raahen kaupunki, joka omistaa 97,89 % yhtiön osakekannasta.
  • Liikevaihto n. 5 milj. €
  • Asuntokannasta aravarajoitteisia on n. 300 ja vapaarahoitteisia 682 asuntoa
    vrt. ARA:n asukasvalinta säännökset
  • Kolme yksikköä: hallinto, kiinteistönhuolto ja puhtaanapito
  • Yhteensä 12 työntekijää

Kiinteistö Oy Kummatin historiaa

Rautaruukin tulo Raaheen 60-luvun alussa synnytti muuttoaallon, jonka seurauksena  Raahen väkiluku lähti voimakkaaseen kasvuun. Uusia asuntoja tarvittiin nopeasti ja ensimmäinen 30 huoneiston kerrostalo Jousikatu 6 A, valmistui Kummattiin vuonna 1966. Vuosikymmenten aikana alueen rakennuskanta kasvoi tasaisesti. Kiinteistö Oy Kummatti perustettiin vuonna 1987, jolloin asuntokanta käsitti n. 570 asuntoa ja parhaimmillaan 1360 asuntoa.

Tulevaisuus

Kaikessa ydinosaamista tukevissa toiminnoissa yksi suurimpia haasteita on tulevaisuuden tarpeisiin varautuminen mm. automatisoituva kiinteistötekniikka, vaihtoehtoiset energialähteet, kestävän kehityksen huomioiminen kaikessa toiminnassa, innovatiivisuus, kansainvälistyvä asiakaskunta ja tietotekniikan/ohjelmien tuomien mahdollisuuksien käyttäminen.

Kestävä kehitys 2013 – 2018

Kiinteistö Oy Kummatille on laadittu Kestävän kehityksen toimenpideohjelma, ohjelmaa päivitetään ja valmis 1.1.2019 mennessä